Diviloopperi

Ennakko­luulotonta ajattelua

 

Diviloopperi

Skaalautuva elinkaaritalo

Olen kehitellyt useita erilaisia asumisen malleja ja sen tuotantotapoja. Esimerkiksi tilaelementtimoduulitalot mahdollistavat elinkaariajattelumallin ja skaalautuvuuden. Taloihin on mahdollista lisätä tai poistaa tiloja palikkaperiaatteella. Rakennus on myös siirrettävä. Ajatuksena on, että taloa kyetään muuntamaan ajan muuttuvissa vaatimuksissa.

Elämän eri vaiheissa kodilta vaaditaan erilaisia ominaisuuksia. Tulevien tarpeiden huomioiminen luo myös lähtökohdiltaan uudenlaista arkkitehtuuria. Jos et enää tarvitse ylimääräisiä makuuhuoneita, ne voisi myydä pois. Tai ne voidaan viedä vaikka mökkitontille kesäasuntokäyttöön. Moduulielementit ovat puurakenteisia tilaelementtejä, jotka kuljetetaan rekalla tarvittavaan paikkaan. Talo on skaalautuva, jota voidaan muuntaa tarpeiden mukaan. Yksinkertaista ja edullista.

Uutta ajattelua pienrakentamiseen

Kun hankitaan rakennus kiinteillä perustuksilla, siitä syntyy usein ongelma, jos oma elämäntilanne muuttuu tai paikkakunnan kiinteistöjen arvot laskevat silloin, kun rakennus pitäisi myydä. Kun lapset muuttavat pois kotoa, pariskunnalle jää iso talo vajaalle käytölle jota kukaan ei osta. Purettavassa ja siirrettävässä talossa näitä ongelmia ei ole. Talo sopeutuu ihmisen tarpeisiin ja sen voi siirtää uudelle tontille tai myydä osina tarvitsevalle.

Olen kehitellyt uusia asuntotuotantotapoja rivi-tai omakotitaloihin, joissa asukkaat voivat itse olla rakentajina nykyistä helpommin. Idea syntyi siitä, kun ihmiset haluavat itse suunnitella talonsa. Uudenlainen tapa mahdollistaa sen. Siinä arkkitehti suunnittelee talon kantavan rungon, joka täyttää määräykset ja soveltuu ympäristöön. Asukas voi itse suunnitella asunnon ulkovaipan rungon sisään suunnitteluojeen avulla ja jopa rakentaa sisäosat kevyistä pienelementeistä huoneineen ja muine tiloineen, jos niin haluaa.

Siirrettävät talot ovat oiva instrumentti sijoittajalle. Sijainnista johtuva arvonsa menettänyt rakennus voidaan siirtää arvokkaammalle paikalle. Tällaisten konseptien kysyntä kasvaa lähtiulevaisuudessa yhdessä rakennusten monikäyttöisyyden kanssa.

Jos olette kiinnostuneita kuulemaan lisää ajatuksiani näistä, ottakaa yhteyttä. Kerron mielelläni lisää.

Diviloopperi Oy

Kullantie 15
10470 Fiskari

jarmo.t.nieminen
@diviloopperi.fi
040 587 3200